Sijaistoimintaa, osa n
inhoon olla vasemmalla

Originally uploaded by marylkayoe

Viimeinen työpäivä ennen eteläisempiin maakuntiin siirtymistä – asiat on sillä mallilla, että tämän päivän kun rutistaisi oikein kunnolla niin sitähän saisi hommat ihan kunnialliseen kuntoon eikä tarvitsisi viikonloppuna tai loman aikana ressailla, ja vielä kirjoittaa sitä perskuleen artikkeliakin niin että sen kehtaisi pomolle jättää.

Siispä reippaasti heti aamutuimaan töihin päästyäni ryhdyn tekemään kaikkea muuta kuin pitäisi. Eli enköhän tässä ehdi samalla blogaamaankin. Sitäpaitsi, firman PA-laitteet soittaa koko kampuksen alueella wieniläisvalsseja.


Eilen ymmärsin viimeinkin, miksi konbinit (eli paikalliset 24h-kiskat) on nimeltään konbineja, siis convenience store:ja. Koska ne on niin convenient.
Ehdin jo jonkun aikaa ihmettelemään että miten ihmeessä selviän Okinawanreissusta kun pelkät sukellusvarusteet painaa reilun kymmenen kiloa eikä mahdu enää rinkkaan, ja kun pitää matkustaa paitsi junalla ja lentokoneella niin myöskin bussilla ja laivalla ja lopulta kävellä ylämäkeen majataloon – kunnes ymmärsin mustakissan olemassaolon. Mustakissa:a eli Kuroneko Yamato-kuriiripalvelua osaa jokainen japanilainen käyttää niin ettei tarvitse matkatavaroitaan kantaa. Raahasin siis 12-kiloisen sukelluskassini (ihq-sievän punaisen jossa oli kukkia eikä mitään turhaa macho-meininkiä) lähimpään Famiriimaatoon, sanon että lähettäisin tämän. Selvä, sanoi täti, kirjoitin (= kopioin mallista) osoitteen lappuun ja maksoin 18 euroa.

Valaistuin. Saattaa olla, etten enää ikinä jaksa liikuttaa omia matkatavaroitani mihinkään, kun sitä varten voi kerran palkata mustia kissoja.

New Scientist-lehden (valitettavan maksullinen) uutinen vihjaa, että on tavallaan mahdollista, että kunhan se Large Hadron Collider-laite laitetaan käyntiin, aikamatkustus tulee mahdolliseksi. Sen vuoksi vuosi 2008 muuttuisi loppuiäisyyksien ajoiksi aikamatkustuksen suosituimmaksi nähtävyydeksi – eli ehkä jo ihan pian saamme nähdä tulevaisuuden matkalaisia. Keep on breathing, though.

Japanin hallitus pohtii, että oleskelulupien ja viisumien myöntämistä alettaisiin pohtia hakijan japaninkielentaidon kannalta – suunnitelmissa on, että ainakaan pitkäaikaisia viisumeita ei saisi jollei selviäisi tällaisista virkkeistä:
“yakunitatsujouhouwoteniire, dekirudakebenriniseikatsuwosurukotowomokutekitoshitekaihatsusaretekitajouhoutsuushingijutsudaga, kaihatsugasusumunitsurete, watashitachiniwasorekosooozeino “mamorukun” gahitsuyouninattekurukotowamachigainai.”

(Kiukustuin taas japanintunnilla – miksette voi perhanat keksiä sanavälejä kauniiseen kieleenne? Ja miksei mun tavutyömuisti voi riittää kuutta merkkiä pidemmälle?)

Edellisen “mikroblogaus”-konseptin jälkeen esittelen “delegointiblogauksen”: Käytiin laskiaissunnuntaina laskemassa mäkeä. Lukekaa Joyn blogaus aiheesta. 😉 Saattaa olla, että ehdin viikonloppuna liimailla taas yhden videokoosteen siitä – epäilen tosin, että materiaalia ei tullut taaskaan kuvattua tarpeeksi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s