Kaikkea sitä
kiltti vesimelonipingviini

Originally uploaded by marylkayoe

Kaikkea sitä pitäisi blogata. Maanantai-aamupäivä on taas kulunut analyysia klikkaillessa ja jutut jonnin verran on selkenemään päin, mutta koko aika pyörii aivonperukoilla tarve blogata. Tärkeistä asioista, sillai huolella ja ajatuksella.

Mut kun ei nyt saa kuitenkaan mitään hienoa aikaiseksi, menköön vähemmällä.

Siispä. Salainen ennakkosensuuri Suomessa. En oo siitä mittee kirjiottanu, kun on ollut olo että kyllähän siitä jo kaikki on kirjoittanu, ja kaikki tietää asiasta, ja ei mun panokseni siihen mitään kuitenkaan vaikuta. Saatan olla toki väärässä, ja siltä varuilta blogaan nyt asiasta. Olen ymmärtänyt, että tämän asian käsittämisessä on ihmisillä usein suuria vaikeuksia. Joten: hetkeksi telkkari pois päältä siitä sivusta ja sormet pois keskustelupalstalinkeiltä – keskittykää, olkaa hyvä:

Jos Suomessa ennakkosensuroidaan yksittäisten (poliisi)henkilöiden toimesta informaatiota ilman oikeuden päätöstä ja valitusoikeutta, Suomi ei ole enää demokraattinen oikeusvaltio. Comprende? Paniemaju? Wakatta?


Voidaan olla eri mieltä siitä, onko Suomen oltava välttämättä demokraattinen oikeusvaltio. Voidaan jopa oikeasti ajatella, että poliisivaltio, jossa sananvapaus koskee ainoastaan vapautta blogata siitä miten kivaa on elää poliisivaltiossa, olisi toivottava asia. Ehkä tosiaankin on niin, että nykymaailma on niin vaikea että on kohtuutonta vaatia vanhempia kasvattamaan omat lapsensa ja saamme paremman tulevaisuuden jos lasten arvomaailma on Ministeriön toimesta huolellisesti puhdistettu kaikesta epätoivottavasta. Ja kaikkihan tietävät, että tieto lisää tuskaa, ja olisimme kaikki onnellisempia jos meidän ei pitäisi huolehtia muusta kuin Big Brother-sarjan arvonnoista ja pääministerin uuniperunoista.

Kyse on vain siitä, mitä haluamme. Vai haluammeko haluta mitään, vai olisko helpompaa jos joku muu päättäisi mitä haluamme.

Toinen asia, joka on ihan yhtä yksinkertainen, mutta jonka käsittämiseen valitettavasti tarvitaan vähän enemmän teknologista ymmärrystä kuin mitä keskivertokansalaiselta voi olettaa – tätä ei nimittäin opetettu koulussa kansalaistaidon tunneilla – eli niin ikävää kuin se onkin, jos ei ole asiantuntija, tämä pitää vain niellä sellaisenaan. Vähän niinkuin se, että valon nopeutta ei voi ylittää.

Keskittykää, taas, pyydän. Hengittäkää pari kertaa sisään ja ulos hitaasti ennenkuin luette seuraavan väittämän:

Ainoa tapa estää suomalaisia ihmisiä pääsemästä epätoivotuille verkkosivulle on käydä vetämästä verkkojohto irti seinästä joko a) niistä kaikista tietokoneista, joilla kyseiset verkkosivut fyysisesti on, tai b) kaikkien suomalaisten ihmisten tietokoneista.


Noista vaihtoehdoista jälkimmäinen on helpompi toteuttaa. Kenties sekin olisi hyväksi, säästettäisiin paljon rahaa kun ei tulisi ihmisille niin paljon selkäsärkyä ja lapsetkin saisivat lisää liikuntaa kun joutuisivat kaduille leikkimään. Jälleen kerran, kukapa tietää, mikä olisi meille kaikille parasta?

Noin. Nyt vielä sulkekaa silmät, ja ajatelkaa mielessäne nämä kaksi toisiinsa oikeastaan liittymätöntä asiaa läpi. Vain nämä kaksi asiaa, silviisiin zen-mietiskelylliseen tyyliin, ilman että sekoitatte niihin asiaanliittymättömiä asioita kuten Suomen euroviisubiisiä.

Eikös ole maailma selkeämpi?

8 thoughts on “Kaikkea sitä

 1. Mua vähän mietityttää mihin tämä maailma on menossa jos ne pollit pitää paikkaansa että likimain puolet suomalaisista pitää demokratiassa elämistä “erittäin tärkeänä”.

 2. Vain “likimain puolet”??
  No se kyllä selittää myös ne HS:n gallupin tulokset, jonka mukaan noin puolet ihmisistä kannattaa sitä, että valtio huolehtii sensuurilla kansalaistensa ajatusten oikeellisuudesta.

 3. Itse en ole asiaan perehtynyt kovin tarkasti, mutta en jaksa oikein kantaa suurta huolta tällaisesta sensuurista, joka on vapaaehtoista ja kierrettävissä proxyllä noin viidessä sekunnissa.
  Tämä tuntuu nyt vain sellaiselta harrastetoiminnalta, jolla saadaan ministerille hyvä mieli.

 4. “Itse en ole asiaan perehtynyt kovin tarkasti, mutta en jaksa oikein kantaa suurta huolta tällaisesta sensuurista,”
  Kysymys on myös muusta. Nykyisen resurssien tuhlaamisen sijaan rahoilla voisi tehdä jotain hyödyllistä. Voisi vaikka stalkata pedoja Internetissä. Ei ole ihan sama, että miten verorahoja käytetään.
  Tuossa juuri mietiskelin, että jos enemmistö kansasta ei koe jonkin toimenpiteen vaikuttavan suoranaisesti itseensä, niin yli 90 % kansasta ei ole kiinnostunut koko asiasta.

 5. Dia: totta totta – maailmassa on vähänlaisesti asioita, jotka hankaloittas mun elämää vähemmän kuin se että teoreetttisesti voisin olla pääsemättä jollekin webbisivulle, erityisesti kun sitä varten pitäisi erikseen hakea nimipalvelutieto Suomesta.
  Mutta, niinkuin sanoin – ei nyt pidä sekoittaa asiaan siihen kuulumattomia juttuja. Kyse ei ole siitä, pääsenkö minä jollekin webbisivulle vai en. Kyse ei edes oikeastaan ole siitä, että miljoonia euroja tuhlataan ministerin miellyttämiseen. Käytänhän itsekin rahaa toisinaan kaikenlaiseen tyhmään kun erehtyy menemään pahantuulisena kauppaan.
  Kyse on siitä, että vaikka yksittäisen tahon toimesta, ilman oikeuden päätöstä ja valitusoikeutta sensuroitaisiin vain häviävän pieni osa maailmassa olevasta informaatiosta, ja tämä katsottaisiin hyväksytyksi toiminnaksi – emme ole enää demokraattisessa oikeusvaltiossa. Voi olla, että olisimme vain pienen askeleen päässä oikeusvaltion asemasta, mutta siltikin samassa kategoriassa Kiinan ja Saudi-Arabian kanssa.

 6. Tulipa mieleen sanonta, jonka mukaan ne, jotka ovat valmiita uhraamaan vapauden turvallisuuden vuoksi, eivät ole ansainneet kumpaakaan. Paitsi että tässä tapauksessa ei voiteta edes sitä turvallisuutta, saadaanpahan vain asia pois silmistä, pois mielestä. Itse asiassa kukaan ei voita yhtään mitään muutamaa poliittista irtopistettä lukuunottamatta.

 7. On kyl sanottava että tää pedo-kortti on taivaan lahja vallanpitäjille. Siihen turvautumalla sais varmaan läpi asetuksen jolla kaikkien koti voitais tutkia joka päivä ja suorittaa siinä sivussa kokovartalotutkinta kans -pirun tehokas emotionaalinen ase. Kuka nyt haluais “asettua pedojen puolelle”?

 8. Hemi: mä en oikeen oo varma, pitäiskö mun olla enemmän huolissani ihmisistä, jotka on valmiita uhraamaan vapauden turvallisuuden eteen – vai niistä, jotka ei ymmärrä että ovat myymässä vapautta tai oikeudenmukaisuutta turvallisuuden (tai sitten vain laiskottelun) vuoksi….
  Dragon: jepjep, ilmeisesti hitler-kortista on sittenkin vuosien saatossa patterit loppunu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s