Lämpimikseni blogaan
Jäätiköt sulaa

Originally uploaded by marylkayoe

Ei, en ole katkonut sormiani ovienpielissä – työelämä vaan vei kaiken viime viikkojen aikana. Mehut mukista, tuhkat pesästä ja juustopurilaiset kissoilta.

Jäämerellä oli jäälauttoja. Etelä-Suomen yllä ihmettelin kun joka ainoan omakotitalon pihalla oli ihmeellinen sininen ympyrä. Ihan kuin joku olisi merkkaillut karttaan sinisellä tussilla kohteita. Vasta maan pinnalla autosta kun näen pomppivia lapsia ymmärrän, että Suomi on nyt tuhansien trampoliinien maa.

Lentokoneen matkustajista 90% ei jäänyt Suomeen vaan meni jatkolennoille. 
Passintarkastusaulassa törmäsin aivan valtavaan tungokseen – oikeasti meinas tulla ahdistus, kun ihmislauma tönii ja tuuppii ja mistään ei tiedä että olenko oikeassa jonossa nyt vai viekö tämä jono jatkolennolle. Kaikki puhuu kovaan ääneen paitsi turvallinen ja kunnollinen japanilaisturistiryhmä, joka noudattaa lippua heiluttavan oppaansa neuvoa ja ryhmittyy täsmälliseen kolmijonoon.  Ei pelkästään voi syyttää ihmisten kykenemättömyyttä jonottaa asiallisesti – maassa ei ollut mitään viivoja piirrettyinä että tässä olis nyt jonon paikka.
Huoneen seinustoilla hengailee vaaleatukkaista henkilökuntaa seinään nojaillen ja juoruten omiaan – olisin olettanut heidän ennemminkin säntäilevän pöllämystyneiden matkustajien seassa tarjoamassa neuvoja.
Ehdin hikoilla siellä ainakin 10 minuuttia ennenkuin huomaan että huoneen perällä on yksi passikiska jonka edessä ei ole jonon jonoa ja jonka yläpuolella lukee “EU-kansalaiset”.  Jotain sentään.

Vessojen ulkopuolella keski-ikäinen japanilainen mies hihittelee naiskumppanilleen. “Kävin tuolla miestenhuoneessa. Tiedätkös, oli vähän hankalaa, se oli niin korkealla se laari.” “Nii-in”, nyökkäilee samanmittainen (mua olkapäähän) nainen. “Ne on niin pitkiä täällä.”
Parhautta!

Originally uploaded by marylkayoe

Kävin K-kaupassa. Ostin hedelmiä, viilejä, jogurtteja, sellaista. Kaikki maksoi alle euron. En tiennyt että Suomeenkin on saatu hyakuen-kauppoja.  Eurolla sai myös kaksi tuntia langatonta Wippies-internettiä.

Suomessa siis. Työkiireet pitävät otteessaan perjantai-iltapäivään, mutta niinkuin aiemmin sanoin, aion olla TinTinTango – kahviossa perjantaina ainakin klo 18-20. Ja moikkaamaan saa tulla jos siltä tuntuu. Ei stressiä kenellekään.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s