Kylmää vettä, kuumaa vettä
Parhautta V

Originally uploaded by marylkayoe

Kraanasta voi täällä tulla aivan äkkiarvaamatta ihan miten hyvänsä kuumaa vettä. Jos laittaa kuumavesihanan päälle, ei voi seinästä katsoa että minkäasteista se on. Sen lisäksi, sieltä tulee sitä kuumaa vettä ihanjustsilleen samantien. Au.

Kohteliaisuusnäkemyksien eroja.

Kävin äidin kanssa ostoksilla, äiti osti minulle kauniit kengät. Ei ollu mitenkään halvat. Ihan Stockmannilta. Mentiin kassalle, jolla ei ollut kylttiä joka sanoisi että pahoittelemme mutta tämä kassa ei ole käytössä. Myyjää ei näkynyt.

Hetken päästä tiskin taakse purjehtii Vanhempirouva Myyjätär, joka katsoo meitä nenäänsä pitkin ja narisee, minua on täällä vain yksi, kuulkaa. Kohentaa silmälasejaan, tiiraa tiskille asetettuja kauniita sadan euron kenkiäni ja jatkaa: ja nuo on kyllä miesten puolelta. Ihan toiselta puolelta. Siellä on oma kassa.

Kaikesta huolimatta Vanhempirouva Myyjätär suostuu lopulta toimittamaan ostokset. Pöydällä on jokin vanha kymmenen euron etuseteli, törkkää sitä sormellaan ja narisee: tuo on kuulkaa jo aikapäiviä sitten mennyt vanhaksi. Ei se ole meidän, sanoo äitini; itse olen sanaton, todellako tässä näitä ostoksia tehdessämme pilaamme myyjän päivää?

Lopulta ostokset on maksettu. Koska on kaunis kesäpäivä eikä räntäkeli niinkuin olin odottanut, ja olen menossa ihmisten ilmoille, ajattelin että laittaisin uudet kauniit kengät jalkaani. Voitko leikata niistä sen lapun, pyydän kohteliaalla äänellä Myyjättäreltä. Mnjöö.

Olen pöyristynyt saamastani kohtelusta. Vasta myöhemmin äitini kertoo, että Myyjätär puolestaan loukkaantui siitä, että *minä* sinuttelin *häntä*! Siis, enhän mä nyt VOI teititellä myyjää, tai käyttää kei-go:ta, siitähän tulisi kaikille osapuolille vaivaantunut olo!

Ilmeisesti olen omaksunut sosiaaliseen asemaan perustuvan arvostuskäsitteen ihan hyvin; muistan nyt kun oikein kaivelen että vanhempia ihmisiä kuuluu teititellä….
Makea espanjalainen 3.50 eur

Originally uploaded by marylkayoe

Tokihan minä tiedän että Helsinki on merellinen kaupunki. Suoritin sukelluskortin kotivesillä joskus vuonna 1998, ja tosiaankin tulin katselleeksi vihreää merivettä myös täällä.

Jotenkin näiden kaikkien vuosien aikana kuitenkin on päässyt unohtumaan, miten järkyttävän hienoa täällä on. Sukeltaa. Ensinnäkin: sukeltamaan meneminen ei tarkoita heräämistä aamuviideltä ja ajamista tuntikausia junalla jonnekin. Porkkalaan ajaa jossain naurettavassa puolessa tunnissa – maantieto ei koskaan ole ollu vahvimpia puoliani, mutta silti olottaa että ilmeisesti olin kuvitellut että Porkkala on jossain Hangossa. Toisekseen – ja tämä ei oikein meinaa mahtua päähäni vieläkään: on täysin mahdollista puhua lähtevänsä sukeltamaan vaikkapa iltakuudelta. Iltakuudelta! Mun maailmankaikkeudessani kaikki vedenalaistoiminta iltapäiväneljän jälkeen on yödyykkiä. Tietysti Suomessa kaikki vedenalaistoiminta on yödyykkiä, muutaman metrin näkyvyydellä ja sillai.

Vesi oli +5-asteista, mutta tarkenin vallan mainiosti. Näin kolme kalaa (joista kaksi oli elossa), vanhan kengän (jossa toinen elävistä kaloista asui) ja lasipullon. Kuulostaako tylsältä? Valitettavasti se on teidän käytävä itse kokemassa 🙂 Tällä hetkellä jopa tuntuu siltä, että selviän henkisesti labraan palaamisesta ihan vaan sen varassa, että tiedossa on kesä ja sukeltamista 😀

Ninnin kanssa suoritin kaupungilla pikaisen rastikierroksen, söin espanjalaisia hiekkaisia epämakeita mansikoita Tuomiokirkon portailla ja testasin miltä maistuu nuudeliruoka Helsingissä. Kävin myös muistuttamassa mieleeni, että roolipelaaminen jumankeuta on taiteenmuoto; Juhanan Kulak-kampanja onnistuu joka vuosi ylittämään odotukset. Ahh. 

3 thoughts on “Kylmää vettä, kuumaa vettä

  1. Tuota tuota, osui tuo rasti: muutossa tuli kelattua mukana muuttavia kamoja, ja löysin vanhan valokuva-albumin. Ekat kuvat siinä on otettu 1998 keväällä, Tuomiokirkon portailla, mansikoita syödessä – ja joo, sinäkin olet niissä, tinapillin kanssa.
    Nauroin, kun tajusin, että kuvassa olleista henkilöistä sinä olet Japanissa ja se toinen Islannissa.
    Voisin pistää skannerin kiinni ja yrittää saada kuvaa sinulle, jos haluat. Ei ole mikään huippuskanneri ja kuva on tavallinen kymppikuva, sekä negat hukassa, mutta kuitenkin.

  2. Pare, uih! Jos jaksat, tuottaa iloisuutta varmasti se. Paitsi jos tulee vanhenemis-ahdistusta. Hitsi vieköön, mullahan tosiaan oli muinoin AINA tinapilli matkassa…

  3. Suomessa ei osata palvella, tuollainen käytös ärsyttää nykyisin aivan suunnattomasti. Suomalaiset vaan ovat tottuneet siihen että mennään kauppaan lakki kourassa ja sanotaan lähtiessä anteeksi vaikka homman pitäisi mennä aivan toisin päin. Ainakin minun mielestä :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s