vitsi

CIMG1943.jpgUlkomaalainen tuli japaniin vierailulle. Halusi kohteliaana miehenä vähän oppia paikallista kieltä, ja kysyi että miten sanotaan että kiitos. Japanilainen tuttava neuvoo ja amerikkalainen painaa sen visusti mieleensä.

Pian onkin tilaisuus käyttää opittua hyväkseen kun kohtelias japanilainen tarjoaa hänelle istumapaikan junassa. Ulkomaalainen hymyilee, kumartaa ja tokaisee:

-Domo crocodile.

(vinkki: tässä vähän pelataan ällillä ja ärrillä. vitsin kertoi Naoyo.)

Firmassa jaettiin taas kuukauden tietolehtistä. Kohdassa “ilmoituksia ja huomautuksia” kerrottiin, että firman työntekijä on kärähtänyt rattijuopumuksesta. Tämä on äärimmäisen epäsuotavaa, olemmehan julkinen yritys, verovaroin kustannettu, ja on täysin anteeksiantamatonta noin pilata firman hyvää mainetta. Täten siis eksplisiittisesti firman johto kieltää juopuneena auton ajamisen kaikilta työntekijöiltään, mukaan lukien vapaa-aikanaan.

Vietin hetken hyvää elämää länsi-Izulla, Fuji-vuoren koristamalla merenlahdella. Tai siis tietenkin merenlahdessa. Hämmentävä fiilis biitsillä, joka on täyteen pakattu sukeltajia. Valehtelematta paikalla oli satoja sukeltajia. Ravintoloissa on sopivaa tyhjentää märkäpuvunbuutsit pöydän alle. Jäätelökiskojen sijasta siellä täällä on asetettu isoja ammeita, joissa huuhdella varusteitaan, tai kylmän iskiessä upottautua märkäpukuineen kaikkineen kuumaan veteen. Virallisen paineilmantoimittajan pojat kantavat samaa tahtia uusia sylintereitä terassilla kuin niitä siitä viedään. Lahtea rajaavan niemen shintotemppelin tuhatvuotisten puuvanhusten välistä kompuroidaan  kamppeet niskassa vedenrajaan ja siitä alas.

Vedessä oli vielä kivempaa. Sit sielt piti tulla pois.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s