Missä miehet laiduntaa
aamupala

Originally uploaded by marylkayoe

Toissaviikonloppuisen sukellusreissun ansiosta sain korvatulehduksen, joka vaikka alkoikin ihan pienenä kutinana räjähti yhtäkkiä niin valtaisaksi kansainväliseksi kriisitilanteeksi että jouduin ihan jäämään töistä eräänä päivänä – vaikka kovasti pumppasivat muhun biootteja, steroideja ja tiesmitämömmöjä. Viikon se kesti, kun klinikan söötti saparopäinen hoitsu pisteli kyynärvarteeni neulaa toisen perään (ja piirsi tiputuspulloon piristävitä “gambaree!! faitoo!!” – naamoja) ja itse tahkosin rankinta koesarjaani töissä tänä vuonna erinäisten farmakologisten aineiden avulla. Lopulta lääkkeet tehos, ja elämä alkaa näyttää valoisammalta – ainakin sen suhteen, että on mahdollista kastella korvia jopa ihan piankin. (Hiustenpesu! ah!)

YouTube lähestyi minua sähköpostilla. Japaniksi tietysti, mutta tietyn tavaamisen (ja sopivan englanninkielisen linkin löytämisen) jälkeen kävi ilmi, että UMG on kiinnittänyt huomiota viimekesäisen sukellusvideoni musiikkiraitaan. Siinä kun soi kaikenlaista newagehömppää ilman että mittee royaltei oon kellekään maksanut.
Ensalkuun sureennuin että noinkohan ne vaan ottaa sen vajaa 400 katselukertaa keränneen pätkän pois sieltä, mutta ei sentään: UMG suuressa anteliaisuudessaan antaa videon olla siellä ihan niinkuin ennenkin – paitsi, että he voivat nyt monitoroida että kuinka usein sitä katsotaan, ja halutessaan liittää videon katselusivulle mainoksia.

Hämmentävää kyllä, tää vaikuttaa musta ihan järkeenkäyvältä ja kohtuulliselta. Hämmentää myös se, millaisella systeemillä UMG tai Juutuubi osaa löytää tuollaisia sisältöyhtäläisyyksiä… (tietysti jos olisin sitä mieltä, että musiikki on ihan omaani, voisin lähteä riitaannuttamaan asiaa, sitä varten sivulla on ihan oma nappinsa.) Sitäpaitsi, ne mainokset ei näy upotetuissa videoissa. Eli, tässä teille tekijänoikeuksen alaista musiikkia ihan luvallisesti:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s