Kevyesti keskellä sadekautta
junarazzit

Originally uploaded by marylkayoe

Sadekausihan täällä on. Kun on ollut vähän vähemmän reippaassa kunnossa niin ei se sää niin ole haitaksi ollut – vähän on ollut nuivaa kun on sen lisäksi että on muuten kurja olo saanut kärsiä märistä jaloita. Joka aamu valittu uudet kengät liotettavaksi.
Tänään kuitenkin heräsin aamulla maanjäristykseen (joka sit olikin ollut ihan miehekäs – kun kuulin asiasta myöhemmin Suomen kautta) ja auringonpaisteeseen eikä mikään ruumiin kohta vaivannut niin pahasti että olisi voinut jäädä sohvanpohjalle lojumaan ja katsomaan tvkaista.fi:stäYlen Teema:a (hei mikä juttu tää on – suomalainen televisio-ohjelmatarjonta on nykyään aivan mielettömän hyvää?!?).

Erityisesti kun olisi sellainen rästihomma mikä pitäisi tehdä jos jäisi kotiin. Harjasin kylpyhuoneenkin jo ja parturoin unikot parkkipaikaltamme niin että parhaat sijaistoiminnot on jo käytetty. Siispä ei auttanut kuin valita hyllystä ne kengät joilla avaa kesän ensimmäiset rakot jalkoihinsa ja painua ulos.

Tänään on Suuri Päivä Tokiossa – uusi metrolinja F (Fukutoshin-sen) aloitti liikennöinnin Wako:n ja Shibuyan välillä, pysäkkinä myös tämä meidän kotinurkkien Kanamecho. Tein siis niin kuin ns. muutama muukin ja menin katsomaan miltä uusi linja näyttää – vaikka itse junaa mielenkiintoisampaa mun mielestä oli ne ihmislaumat jotka täytti asemalaitureita valokuvaamassa uusien junien lähtöjä ja niiden aikatauluja, junankuljettajia, F-tunnuksella varustettuja roskiksia, tai niissä matkustavia punatukkaisia ulkomaalaisia. Shinjuku 3-chome-asemalla (jonne nyt siis pääsee suoraan kotipysäkiltämme, jee!) monisataametrinen jono mateli tiskille, jolla jaeltiin eksklusiiveja F-juna -pienoismalleja ja kyniä. Krispy Kreme-liikkeen toista vuotta muuttumattomana säilynyt jono oli maagisesti kutistunut vain kymmeneen metriin, ehkä uuden junan ansiosta jonain päivänä pääsen ottamaan selvää mikä niissä donitseissa on niin ihmeellistä.

Ajauduin siis Shinjukuun, jossa juutuin ihan mahdottomaan shoppailuinnon valtaan kun ne kesäsandaalit hiersivät nahan irti varpaista ja jouduin ostamaan uudet kengät tilalle. Aina sama juttu, tai ainakin joka toinen vuosi: viime vuonna ostin ihan samassa tilanteessa samasta kaupasta Crocsin rantaläpykät, ja nyt – Crocsin ihq-ihanat sadekausiballerinat! Ja kun piru pääsi irti, ei sitä ollut piteleminen – ostin pari PITAMIN-porsasta (taattua tuliaiskamaa, toki), uuden furoshikin päähäni (harkitsin hetken aikaa ihan naurettavaa sombrero-huivi-lippalakkiyhdistelmää, ehkä seuraavalla kerralla), ja kruunasin päivän syömällä sorbettia ja lukemalla hömppälehteä kahviossa.

Nyt vaan valitettavasti pitäis tehdä se rästityö.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s