Monimutkaista.
esuthe-saron

Originally uploaded by marylkayoe

Vieraileva (japanilainen) luennoija kertoi jänniteherkkien natriumkanavien kytköksistä eräisiin epilepsian alalajeihin. Yleisöstä kysyttiin, onko käsitelty epilepsiatyyppi periytyvää.

“Se ei voi periytyä, koska nämä potilaat eivät voi saada lapsia sillä he ovat tosi tyhmiä, IQ on alle 60, eikä kukaan heistä osaa lukea kirjoja!”

Japanissa on nyt sitten ilmeisesti sellainen laki, että on tuomittavaa olla liikalihava, tarkemmin ottaen raja menee vyötärönympäryksen mitassa 85 cm miehillä ja 90 cm naisilla. Yritykset velvoitetaan mittaamaan työntekijöidensä mahat, ja jos on liikaa löysyyttä, työntekijöitä on kehoitettava laihtumaan. Jos tästä huolimatta parannusta ei tapahdu kolmessa kuukaudessa, duunarit ohjataan uudelleenkoulutukseen. Kuulemma yksityiset yritykset pelkäävät, että saavat sakkorangaistuksia liikalihavista työntekijöistä.

Tavoitteena on vähentää koko maan liikalihavuutta jollain 25%:lla seitsemässä vuodessa. Jos onnistuvat, tuloksena lienee melkoiset kansanterveydelliset säästöt.

(Ja ennenkuin kysytte: naisille sallitaan 5 cm isommat keskivartalot, koska raskauden on sallittava kasvattaa kokoa. Eihän muuten täällä enää kukaan ikinä lisääntyisi.)

One thought on “Monimutkaista.

  1. Tyhmempi voisi kuvitella että olisi ollut helpompaa laittaa vaan “ei päde raskauden aikana”-tägi naisille, mutta onhan tuo laki jo sinälään niin seko, että tuo lienee sen pienin ongelma 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s