Mushiatsui
rantautunut

Originally uploaded by marylkayoe

On ollut tuota sadekautta, nääs. Vettä tullut niin että melkein on päässyt käyttämään sukellusvermeitä kotikadullakin.
Perjantai-iltana työpaikan ikkunoiden takana räiskyi salamat ja sade kohisi. Lähdin kotiin ison sateenvarjon kanssa – ja ulko-ovesta astuttuani huomaan, että a) ei sada enää ja b) on muuten aika lämmin. Noh, on se kiva ettei kastu.

Lauantai-iltapäivänä ajattelin mennä kaupungille kävelemään, ja johonkin kivempaan ruokakauppaan josta saisi ehkä jotain kivempaa syömistä. Kolmen metrin päässä ulko-ovelta pysähdyn, käännyn takaisin ja vietän loppupäivän ullakkohuoneessa muutamaan rihmankiertämään kietoutuneena, katselen Frendejä ilmastointilaitteen loisteessa.
Se on ny sit tääl. Kesä.

Ensimietteet oli aika negatiivisia. Sillä paremmalla alueella kotikulmiamme iltapäivällä kaikki ovet ja ikkunat on tiukasti kiinni, ja taustahälyyn on noussut uusi sointu – satatuhatta ilmastointilaitteen ulkoboksia köhisee viileyttä ihmisten koteihin. Ketään ei näy kadulla.Yöllä ei saanut unta kun 85% ilmankosteus ei ottanut haihtuakseen.

Sillä vähän vaatimattomammalla Kanamecho:n alueella, jonka poikki iltaisin kävelen töistä, ruusujen, gladiolusten, kamelioiden tuoksu on upottavaa. Pienten, huterien puutalojen ikkunat ja ovet on auki, ja näen sisään perinteisiin tatamihuoneisiin joita koristavat kotialttarit ja paperiliukuovet. Hapsupäinen ukko istuu lattialla jinbei:ssä, muovisen tuulettimen ilmavirrassa, ja katsoo televisiota. Illallispöydät kuuluvat ja tuoksuvat kadulle. Ja ensimmäiset tuulikellot!

Tämä ei vielä ollut tarpeeksi kesänavajaisiin sitten kai, kun suomalaisporukkamme raahautui flunssaisena, jetlagisena ja unettoman yön jälkeen autovuokraamon kautta Kujukurin biitsille Chibaan. Kiltti surffikaupan setä antoi lainaan tällä kertaa pitkän ja lyhyen laudan, ja loppupäivä sitten menikin merivettä niellen.

Sitä tunnetta, kun kiikkerä saippuapala keskellä ääretöntä valkoista kuohua jalkojen alla muuttuu muutamaksi sekunniksi tukevaksi kanneksi, jolla voi seistä ja nousta aaltojen ylle – you gotta experience it, folks:) Mä olen koko maanantain ollut ihan naurettavan ylpeä rujosta ruhjeesta, jonka laudan peräevä reiteeni maalasi. Se on vähä liian ylhäällä että näkyisi mekon helman alta, mut melkein toivon että joku näkis sen – ja pääsis kertoon että joo mä olin SURFFAAMASSA.

ps. Ei, ei me vieläkään OSATA surffata.
pps. Mä tällä hetkellä tykkään enemmän lyhyestä laudasta kuin longboardista.
ppps. Milloin sitä oppii, että meressä lilluessa olis syytä laittaa sitä aurinkorasvaa naamaan useammin kuin kerran kahdessa tunnissa? 🙂
 

One thought on “Mushiatsui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s