Iso vaalee

Töistä kotiin palatessani kattelin tapani mukaan iPodista Tvkaista.fi-palvelun kautta ladattua pikaviihdettä. Jollain pysäkillä vastapäiselle penkille tulee joku, en nosta katsettani ruudusta vaan hihittelen. Sivusilmällä kuitenkin huomaan että se joku taisi tuoda mukanaan hillittömän kasan vaaleaa kangasta tai jotain muuta matkatavaraa, vie niin paljon tilaa.

Vähän ajan päästä huomaan … hajun. Tai tuoksun. Sellainen makea, ehkä vähän rasvainen, ehkä vähän niinkuin monoï-öljy. Katsahdan sillai tottuneen huolimattomasti ohi vastapäisen ihmisen ettei se huomaa että katson.

Paitsi että jähmetyn kesken Joey:lle nauramisen. Vastapäisellä penkillä istuu vaaleaan yukataan pukeutununeena melkein 180 astetta näkökentästäni peittäen sumoka. Ja on sillä muutama ostoskassi mukanaankin. Näyttää tutulta, mutta mä olen tottunut tunnistamaan sumo-sotureita heidän … ruumiinmuotonsa perusteella enemmän kuin kasvojen. En tiedä kuka. Tällä on sievät kevytsankaiset silmälasit. Niksauttelee niskojaan, ja katsoo suoraan eteensä – eli muhun.

Palaan hermostuneena seuraamaan Monican ja Chandlerin sähläilyjä. Olinko epäkohtelias kun katsoin niin pitkään? Vai epäkohtelias kun lakkasin katsomasta? Pokkarikamera painaa taskussa, mutta vaikka sumoka sulkee silmänsä ja vaipuu uneen en kyllä tosiaankaan kehtaa kaivaa sitä esiin.

Poistuessani junasta menen siitä ihan sen vierestä. Katson sumokan käsiä, ne on pyöreät ja pehmeän oloiset kuin lapsilla.

Meillä on nyt sit televisiokanavia televisiossa. On se kumma, miten paljon sieltä tulee uintia ja judoa. Sen lisäksi olen katsonut laukkakilpailuja ja japanilaista stand-up-komiikkaa (onpa muuten voimaannuttava tunne se, kun TAJUAA vitsin!). Kyllä tuota uintiakin kattoo, ainakin miesten sellaista. Mmm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s