irtohuomioita – ja työtarjouksia

Sydney University, department of Escherianism

Sydney University, department of Escherianism

Sydney oli ihan kiva kasi plus. Näin kengurun vaikken syönyt sitä; en syönyt koalaakaan. Enkä paljon muutakaan. Parin päivän tokio-pysähdys kotimatkalla sisälsi sitten rankkaa syömistä.

Tiivistelmä vaikutelmasta sydneyläisistä: muutama miljoonaa reppureissaajaa jotka on sattuneet jäämään hetkeksi aloilleen semi-trooppiseen Oxfordiin, ja istuskelevat biitseillä ja kahviloissa odottelemassa että seuraava peukalokyyti ilmestyy. Ooppera oli oikeasti varsin kiva. Paras lavastus ikinä. Pomon teoria on se, että Ayers rock absorboi kaiken internetin koko mantereelta. Ostin kolmet aurinkolasit (kahdet halpikset) ja neljät bikinit. Ja juustoa.

Konferenssi oli kans ihan kiva; joku olis nominoinut mun posterin konferenssin parhaaksi, mutta kun en ole enää opiskelija niin ei kelvannut. Pisteitä sain kai eniten improvisoidusta whiteboardista jolla selitin koko projektin. Paikalla ollut uberguru Bart Ermentrout (joka on keksinyt konseptit joita tutkin) tykkäs kans.

Konferenssin lopussa jaetut palkinnot oli siinä mielessä mielenkiintoisia, että 5/6 meni tytöille. Asiaan suoraan liittymättä: tutkin puolalaisen Nencki-insituutin labralistaa ja huomaan että ylivoimainen valtaosa väestä on naisia.

Tokiossa oli kylmää ja kirkasta; nukuin melkein koko ajan. Okinawalla on märkää eikä kovin kylmä. Koen hetkellisiä paniikintunteita katsellessani to-do-listaani (joka on ääriään myöten buukattu täyteen heinäkuun loppuun asti), mutta jotenkin on sellainen olo että ehkä tästä selviää kun vaan alottaa tekemisen jostain. Siis jos alottaisi eikä tuhraisi aikaansa lukemalla internettiä tyhjäksi.

HUOM HUOM! Olisi töitä tarjolla paratiisissa.

Naapurilabra tarvitsee äärimmäisen kipeästi laborantin, joka osaa huolehtia GM-hiirilinjoista, soluviljelmistä ja puksuttaa PCR:ää. Palkka on riittävä.

Meidän labramme tarvitsee myös aivan yhtä kipeästi jonkun, joka on kiinnostunut ottamaan selvää siitä, miten aivot toimii, pärjää tietokoneiden kanssa ja olis valmis opiskelemaan neuronisimulaatioiden ohjelmointia ja ajoa. Pomo lupas opettaa, eli riittää tavallaan jos on kiinnostunut eikä ihan paukapää. Homma sopii vaikka maisteritason tyypille, tai ehkä alemmallekin jos on riittävän reipas. Suurta breikkiä tiedemaailman kuuluisuuteen tämä pesti ei takaa, mutta vuoden verran maksettua paratiisieloa ja ehkä tästä jotain oppisikin.

Instituutillamme on myös presidentin paikka avoinna. Lisää työtarjouksia sivuillamme.

10 thoughts on “irtohuomioita – ja työtarjouksia

 1. “Meidän labramme tarvitsee myös aivan yhtä kipeästi jonkun, joka on kiinnostunut ottamaan selvää siitä, miten aivot toimii, pärjää tietokoneiden kanssa ja olis valmis opiskelemaan neuronisimulaatioiden ohjelmointia ja ajoa. Pomo lupas opettaa, eli riittää tavallaan jos on kiinnostunut eikä ihan paukapää. Homma sopii vaikka maisteritason tyypille, tai ehkä alemmallekin jos on riittävän reipas. Suurta breikkiä tiedemaailman kuuluisuuteen tämä pesti ei takaa, mutta vuoden verran maksettua paratiisieloa ja ehkä tästä jotain oppisikin.”

  Nyt pistit kyllä oikeasti pahan. Tätä ehkä kuvaa, että ensimmäiset kysymykset on pelkkää käytäntöä: Jos mä muuttaisin Okinawalle, millä Orava eläis? Kuka asuis meidän talossa? Saako kissat viedä Japaniin?

  Ja mä olen buukattu heinäkuun loppuun.

 2. Siis oletus on, että Orava muuttais mukana, ja sen pitäis elää kanssa siellä Okinawalla.

  Then again, toi paikka sopis ehkä sillekin, jolloin kysymys on enempi, että millä mä eläisin…

 3. Janka: ehkä Orava (tai sitten sä) voisitte kasvattaa bataatteja turisteille? Opettaa saaristolaiskouluissa tiedettä, matematiikkaa ja englantia? (Kun kerta ootte naimisissa niin viisumi ei ole ongelma, muuten olisi.) Kissojen ja muiden eläinten suhteen Japani on ikävän tiukka, karanteenimääräykset on aika ankaria.

  Joy, tässä on todellakin tällainen tilanne että punapääpeikkoinvaasio uhkaa – Jankakin… 🙂 Ensiajatukseni oli että olette kumpikin aika aikuisia tuohon hommaan, mutta onneksi 😉 kummallakaan ei ole vielä PhD-papereita (tulisi ongelmia palkkaluokan kanssa). Lisäksi vaarana on turhautuminen jos ottaa työn tai uran kovin vakavasti; on hyvin mahdollista että aikaa joutuu käyttämään paljon enemmän peukaloiden pyörittelyyn biitsillä kuin koodaamiseen.

 4. Lääh, lääh, kuol, kuol. Olen hiljaa stalkannut blogia jo jonkun aikaa, ja totesin että nyt jos olis yhden tai kaksi askelta lähempänä DI:n paperit niin pakkaisin sukelluskamat laukkuun ja olisin jo matkalla. Olisi toi neuronisimulaatioiden ohjelmointi vielä ihan pääaineen mukaista. Yyh hitaasti etenevät opinnot.

 5. Deja goddamn fu! Veikkaan silti, että Sydney Unin vasemmalle johtavissa ovissa ei lukenut “drinking saloon” niinkuin Rockhampton Criterion Hotelissa? (Ks. kotisivu)

  P.S. Mä olen ollut sekä hiirilabrassa töissä, että viljellyt soluja, että tehnyt joskus PCR:n (ainakin neljä kertaa). Pitänee panna paperit vetämään.

 6. P.P.S. Se ei ole Ayers Rock, joka internetin täällä jumittaa – se on hallituksen tammikuussa 2009 pystyttämä sensuurijärjestelmä, joka suojelee australialaisia lapsipornoterroristeilta. I’m not kidding; verkko jumahti yhdessä yössä, pysyvästi ja maanlaajuisesti, viikkoa sen jälkeen kun viranomaiset olivat läiskyttäneet nyrkkiä pöytään siitä, että sensuuri on ainoa tapa suojella australialaista lintukotoa pahalta maailmalta.

 7. Dia: hyvä kysymys. Japanin valtiolta rahat tulee, mutta mistä ihmeestä Japanin valtio saa rahansa… tokihan tää on pitkälti budjetoitu jo vuosia sitten, mutta totta on että kyllä tässä vähän kaikki ollaan varuillamme tulevaisuuden suhteen.

  Taustalla on osittain massiivinen Okinawan elvytyspaketti ja huoli siitä, millä Okinawan talous pyörii jos jenkkiarmeija joskus poistuu sitä pyörittämästä. Nerokkaan julma suunnitelma on piirustellut Okinawan koko tämän pasifis-aasialaisen maailmankolkan tiedekeskukseksi; instituutti on muuttumassa vuonna 2012 graduate university:ksi, jossa opiskelevat käyttäisivät paljon palveluita ja muuta. Ja toki koko kampuksen rakentamisprojekti on työllistänyt valtavan määrän okinawalaisia (Okinawalla on Japanin korkein työttömyysaste, huikeat prosenttiluvut lähentelivät paikoitellen jopa Suomen lukuja.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s