luonnonmullistuksista

Tässä päivänä muutamana – tai no, yönä – satoi aika pirun rankasti. Tuntui siltä kuin taloni olisi joutunut keskelle jokea, ja ukkosen jyrinä johon heräsin oli todellakin aika massiivista.

Myöhemmin huomaan, että jyrinän ekstra-basarit aikaansai ihan aito maanvyörymä; taloni takana olevan viidakkoseinämän maa-aines oli ilmeisesti taannoisessa järistyksessä vähän löystynyt ja nyt romahti makuuhuoneeni seinän viereen.

Tilanteen todettuani toimin niinkuin tällaisissa luonnonkatastrofeissa pitää, eli, otin valokuvan ja menin sukeltamaan aamupäiväksi Sunaben “edistyneille snorklausvesille”. Palatessani joku kotitonttu, kijimunaa tai ehkä naapurin juoppo setä oli urakoinut kivenmurikat pois tontiltani ja siistinyt muutenkin pihan. Seuraavana päivänä sain soiton naapurintädiltä että viranomaiset olivat käyneet tarkastamassa paikan ja tekevät varmaan asialle Jotain.

Niintuota. Mun piti kirjoittaa työasioista ja tieteestä.

Edellisen rivin kirjoitettuani laitoin koneen kiinni ja menin tekemään töitä ja tiedettä. Siitä on nyt kolmisen viikkoa, luulen että mun pitää vaan uskoa että ei siitä tiedekirjoittamisesta tule mitään. Varsinkin kun nyt kun avasin blogiartikkelin uudestaan editoitavaksi ja meinasin kirjoittaa jotain töihin liittyvää, talo tärisi taas kun maa vyöryi.

Sen verran rohkenen kertoa, että töitä on nyt tosiaan tehty; eilen (perjantaina)palasin iltayhdeltätoista töistä, ja olin lähtenyt töihin keskiviikkoaamuna seitsemältä. Onni on upouusi instituutti jossa on lukemattomia sohvia, ja kaveri joka asuu naapurissa. Tänään makaan kotona ja katson kuinka sadekausi täyttää valtamerta; naapurikaverit piipahti tarkistamassa että olen kunnossa ja syötiin banaaneja; ja varmistaakseni ettei aivo yritä tehdä töitä tänään aion viettää loppuillan juoden olutta ja rämpyttäen sanshinia. (Jonkinlainen edistymisen merkki lienee se, että alan saada tarpeekseni tästä lainasanshinista, haluan oman sellaisen aidon jossa on käärmeennahka ja kunnon saundi… )

Huomenna aamulla taas töihin, takaisin ehkä tiistai-iltana tai keskiviikkona, yritän sitten pitää pari päivää taas vapaata.

niin niistä maanvyöryistä: ei niistä ole sen kummempaa haittaa kuin että takapiha täyttyy kivenlohkareista. Ei siis minkäänsorttista vaaraa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s