Kuka Yoe ja missä

Tämä on Yoen blogi.  Yoe asui ensin pitkään kaukoidässä ja nyt lähi-idässä.

Joku väitti että olis hyvä kirjoittaa tähän jotain tarkempaa taustaa, kun ehkä ihan kaikki blogin lukijat ei tunne Yoea. Okei.

Synnyin Suomessa, vanhempani ovat puolalaisia. Väiteltyäni vuonna 2003 Helsingin Yliopistosta neurotieteen alalta lähdin post-doc-töihin Japaniin, Tokion liepeillä sijaitsevaan RIKEN -instituuttiin. Tarkoitus oli palailla takaisin Suomeen noin vuonna 2006, mutta toisin kävi; viiden Tokio-vuoden jälkeen siirryin uuteen tutkimusvirkaan Japanin Okinawalle, missä vietin reilut kolme työvuotta paratiisimaisissa olosuhteissa, ja vapaa-ajalla nautin surffaamisesta ja onnellisuudesta asuessani pienessä mökissä trooppisella saarella. Vuonna 2012 sain pysyväisoleskeluluvan Japaniin ja lähdin töihin Israeliin; tutkimukseni tapahtuvat Jerusalemin Hebrew University:ssä, palkkani maksaa EU Marie Curie -fellowshipin muodossa.

Kirjoitan blogia miten sattuu ja tuntuu; yritän olla loukkaamatta ketään tai aiheuttamatta suuria kansainvälisiä selkkauksia puheillani. Periaatteeseeni kuuluu että henkilökohtaisuuksista, kuten omista tai muiden ihmissuhteista, en kirjoita. Pidätän oikeuden tiettyyn määrään taiteellisia tai taiteettomia vapauksia mitä tulee kirjoittelun täsmällisyyteen; erityisesti sivullisten yksityisyyden suojaamisen vuoksi saatan toisinaan muuttaa kuvailtujen tapahtumien yksityiskohtia.

Kirjoitan suomeksi siksi, että haluan muistaa miten suomea kirjoitetaan ja koska – kaikesta tästä satelliittielämästä huolimatta – haluan kirjoittaa ennen kaikkea suomalaisille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s